Friday, May 28, 2010

Evrovizija 2010

Ove godine nemam favorita. Nekoliko pesama mi jeste "ušlo u usi", ali nijednu ne mogu da izdvojim. Neke od njih su u finalu, neke ne (Litvanija, Estonija, Finska, Švedska, Slovačka, Malta), odnos pola-pola.

Prošlogodišnje pesme, par njih (među njima i norvešku) i dalje slušam sa zadovoljstvom, ove godine izbor je za moj ukus ipak lošiji. Našu pesmu međutim ne doživljavam uopšte, kao većina toliko tragično. Što bi se reklo, može da prođe (u finale), tako je i bilo.

Čitam da se koplja lome između Azerbejdžana i Nemačke, navijam za ovu drugu. Zanimljivija mi je, a i bilo bi bolje po sve fanove ESC da opet jedna sujetna zapadna zemlja pobedi. Neka smo mi istočni večito drugi, samo da ESC opstane. Kad bi ukinuli ESC, za mene bi to bilo jednako ukidanju: Slave, Nove Godine, Božića i Uskrsa zajedno.

Ostatak porodice nema ESCovske dileme i ovo je njihov izbor (klik na siva slova, da čujete i vidite) koji podržavam : Bora - Jermenija, Rusija, Španija, Baba - Kipar, Ćus - Nemačka, Deda - izrod, dok se Vuk odlučio za:






i


2 comments:

Verica said...

ja ko vuk :))) meni se grcka svidja :))

Unknown said...

A Holandija? :)